Digitaal afdrukken – Tandartsenpraktijk Santpoort Noord – Santpoort-Noord

Digitaal afdrukken

Veel mensen ervaren het mondvullend kleibijten om een gebitsafdruk te maken als erg onprettig. Tegenwoordig hoeven patiënten bij ons voor kronen en bruggen niet meer op te zien tegen dit vervelende ‘happen’. Een speciale digitale scanner maakt het gedoe in de mond met klei en lepels overbodig.

Om kronen en bruggen te kunnen plaatsen, moet de tandarts eerst het gebit tot in de details in beeld hebben. Wij beschikken over een digitaal afdruksysteem dat veel patiëntvriendelijker is dan de traditionele manier van afdrukken. Dankzij deze innovatie is de mondinhoud in een mum van tijd zeer nauwkeurig op te meten.

Niet meer kokhalzen

De digitale scan is een uit de Verenigde Staten overgevlogen techniek, waarmee inmiddels honderdduizenden restauraties zijn uitgevoerd. Met de introductie van de digitale afdruk in Nederland, komt ook hier langzaam maar zeker een einde aan het tijdperk van happen, gipsen afgietsels en andere arbeidsintensieve werkzaamheden. En daarmee óók aan de benauwdheid en het kokhalzen dat vaak samen gaat met deze afdrukmethode.

Eenvoudig, vlot en nauwkeurig

De scanner is in staat om op een vrij eenvoudige en vlotte wijze een digitale afdruk te maken van de tanden en kiezen. De berekeningen van de mondinhoud zijn door de hoogwaardige computertechniek nauwkeuriger dan bij het happen. Het maken van de scan duurt minder dan vijf minuten. Vervolgens worden de gegevens met één druk op de knop digitaal verzonden naar het tandtechnische laboratorium. “De patiëntvriendelijkheid, hoge precisie en snelheid hebben dit apparaat al snel onmisbaar gemaakt voor onze praktijk. Dit apparaat is echt een uitvinding”.