Kroon en brugwerk – Tandartsenpraktijk Santpoort Noord – Santpoort-Noord

Kroon en brugwerk

In sommige gevallen hebben uw tanden een restauratie nodig, bijvoorbeeld na een afgebroken tand/kies of bij grote gaatjes. Vaak is het niet meer mogelijk om een vulling of facing te plaatsen in zulke gevallen, een porseleinen kroon is dan de oplossing. Een porseleinen kroon is niet van echt te onderscheiden en heeft een natuurlijke kleur.

CEREC Technologie

Door middel van de CEREC Technologie maakt de tandarts een 3D opname van uw tand of kies. Hieronder kunt u aan de hand van een stappenplan lezen hoe er met de CEREC technologie een kroon bij u geplaatst wordt.

Voordelen van de CEREC Technologie

Het grote voordeel van deze technologie is dat u een kroon krijgt die volledig aansluit op uw tand of kies en dat de kroon nog dezelfde dag geplaatst kan worden ( vaak al binnen een uur )

Conventionele kroon

Soms kan het zijn dat er geen gebruik kan worden gemaakt van de CEREC technologie. Bijvoorbeeld wanneer u een implantaat heeft waarbij een keramische of porseleinen kroon op geplaatst. De behandeling bestaat dan uit twee afspraken. Bij de eerste afspraak maakt de tandarts een digitale scan of afdruk van uw gebit en bepaalt u samen met de tandarts de kleur van uw kroon. Vervolgens gaat de gemaakte scan of afdruk naar een tandtechnicus die een kroon op maat voor u maakt. Zodra de kroon gereed is, komt u terug bij ons in de praktijk om de kroon definitief te plaatsen.

Brugwerk

Als u een tand of kies mist, is het mogelijk om een brug te vervaardigen zodat de lege ruimte in uw gebit wordt opgevuld. Een brug bestaat uit meerdere kronen. Tussen de kronen bevindt zich een dummy, deze heeft als doel om het gat van de verloren tand of kies op te vullen.