Tanden bleken – Tandartsenpraktijk Santpoort Noord – Santpoort-Noord

Tanden bleken

Voor veel mensen is het gebit een belangrijk onderdeel van hun uitstraling. Dit vormt ook de reden dat mensen graag met een stralend gebit door het leven willen. Het gebit wordt echter dagelijks geconfronteerd met het ons leefpatroon (eten, drinken en roken), waardoor bij veel mensen de tanden langzamerhand verkleuren.

Thuisbleken

Voor een optimaal resultaat, raden wij aan uw tanden thuis te bleken. Wij maken graag met u twee afspraken zodat u thuis de bleekbehandeling kan starten. Tijdens de eerste afspraak worden er afdrukken genomen van uw gebit, waarna er door een tandtechnicus speciale bleeklepels voor de boven- en onderkaak worden gemaakt. Deze kunt u na een week ophalen in de praktijk. In de bleeklepels kunt u via een spuitje de bleekgel aanbrengen, waarna u ze gedurende 4 tot 10 nachten draagt. U ontvangt in onze praktijk een uitgebreide instructie voor het thuisbleken. De tanden thuisbleken is een effectieve en veilige manier.

Bleken in de praktijk

Uiteraard is het ook mogelijk om uw tanden in de praktijk te laten bleken. Onze preventie-assistente reinigt eerst uw gebit. Vervolgens isoleert zij het tandvlees en brengt de bleekgel aan op de tanden. Dit proces wordt enkele keren herhaald.

De totale behandeling duurt gemiddeld 1 – 1,5 uur.

Kunnen vullingen en kronen ook gebleekt worden?

Het bleken van tanden werkt alleen op natuurlijke tanden dus niet op kunstmatig, tandheelkundig werk. De originele kleur van vullingen, kronen of facings verandert met de behandeling niet mee.

Moet ik voor de behandeling nog ergen rekening mee houden?

Wij raden aan van te voren te eten, omdat dit na de behandeling de eerste paar uur nog niet mag.

Mag ik na een behandeling weer alles eten en/of drinken?

Het is verstandig om na de behandeling op het consumptiegedrag te letten. In de eerste 2-3 uur niet eten of drinken (behalve water zonder prik of melk) en niet roken. De rest van de behandeling geen kleurstofhoudende producten consumeren (rode wijn, cola, koffie en thee) en niet roken.

Wat kan ik na de behandeling doen om mijn tanden wit te houden?

Om de witheid van uw tanden na het bleken te behouden is het belangrijk om op uw consumptiegedrag te letten. Indien u bijvoorbeeld veel rookt en veel koffie drinkt zullen uw tanden sneller verkleuren,waardoor u in die gevallen de behandeling sneller nogmaals moeten ondergaan.

Kan de behandeling herhaald worden?

Omdat de behandeling niet schadelijk is en de tanden niet aangetast worden, is het geschikt om opnieuw uit te voeren. Om het resultaat optimaal te houden adviseren wij om de behandeling, afhankelijk van het consumptiegedrag en het onderhoud van de tanden, regelmatig te herhalen.